Relatie

Onze eerste dates

Normaal gesproken ga je intensief daten voordat er een relatie ontstaat. Althans dat is de manier om elkaar beter te leren kennen. Maar hoe zien deze dates eruit als je elkaar eigenlijk al kent? Onze eerste dates waren niet anders dan toen we vrienden waren, op één punt na: we waren stapelgek op elkaar.

Onze eerste afspraak was eenvoudig. Nadat ik Francoise een bericht had gestuurd, haalde ik haar op bij een goede vriend. De bedoeling was haar direct naar huis te brengen, in plaats daarvan raakte we niet uitgepraat. Uiteindelijk werd het tijd om afscheid te nemen en gaf ze mij een kus op de wang. Onvoldoende vond ik en vroeg dan ook direct: “Is dat alles?” Ze gaf me mijn zin en gaf een subtiele zoen, waarna ze uit de auto stapte en naar binnen liep.

Onze tweede afspraak kon ook geen date genoemd worden. Ik was wezen stappen in Haarlem en zou die zondagavond bij haar langs gaan. Ze had een zwarte joggingsbroek aan en een wit t-shirt, waarvan de mouw over haar linker schouder heen viel. Ze was onwijs sexy! Ik kreeg direct vlinders in mijn buik en wilde graag alleen met haar zijn. Haar vader zat echter in de woonkamer op zijn praatstoel, geen enkel moment gaf ons de gelegenheid om snel naar haar kamer toe te gaan. Toen die gelegenheid zich toch voordeed, maakte we daar gulzig gebruik!

Onze derde afspraak was spontaan. Ik zat op het terras met een vriendin en was enthousiast over Francoise aan het vertellen. Zij vroeg mij direct om haar uit te nodigen. Waarom ook niet! Na wat tegenstribbelen kwam ze langs, ze wilde ten slotte mijn avond met die vriendin niet verpesten. Onzin natuurlijk, ik wilde haar er maar al te graag bij hebben. Terwijl die vriendin aftaaide bleven wij samen over. We hebben er een lange en gezellige nacht van gemaakt.

Onze vierde afspraak was een échte date. Ik had haar uitgenodigd om wat te gaan drinken. Ondanks dat het zaterdagavond was, hadden we een goede plek gevonden waar we uitgebreid konden praten. Zes wijn later besloten we af te rekenen en naar mijn huis te gaan. Waar ik normaal gesproken ‘gentlewoman’ ben en netjes de rekening betaal, liep het dit keer anders. Tijdens mijn verzoek om te betalen keek de serveerster mij arrogant aan en liep weg. Hierop besloot ik Francoise mee te trekken en de tent uit te lopen. We barstte samen in lachen uit en zijn door naar de kroeg gelopen.

Na een aantal borrels wist ik haar te overtuigen bij me te blijven slapen. Ze had haar vader inmiddels meerdere keren ge-appt dat ze later thuis zou zijn. Het bleek handiger om even geen rekening te houden met de tijd. We zijn tot laat in de kroeg gebleven, hebben gedanst, gelachen en vooral genoten.

Rond 10 uur hoorde ik Francoise haar wekker ergens in de verte afgaan. In plaats van dat ik haar wakker maakte, besloot ik tegen haar aan te kruipen en verder te slapen. Om 2 uur schrokken we samen wakker doordat haar telefoon wederom afging: het was haar baas. Oeps! Ze was natuurlijk niet op haar werk komen opdagen. Na haar leidinggevende te woord hebben gestaan, ging ze alsnog aan het werk. Ik heb haar afgezet en daarna ook weer opgehaald, zodat we die avond weer bij elkaar konden zijn.

Die avond was onze vijfde afspraak. Was dat een date? Ik heb geen idee. We hadden de muziek aangezet en dronken gezellig een wijntje. De hele avond hebben we gepraat en gedanst met elkaar. We waren thuis maar we genoten optimaal van elkaar, het was perfect.

Dat soort avonden hadden we vaak ook nadat we een relatie kregen met elkaar. Op één van die avonden heb ik Francoise gevraagd om mijn vriendin te worden. Om me hand vast te pakken en in het diepe te springen. Beide vonden we het eng om uit te spreken dat we een relatie hadden, we wisten ten slotte beide hoe losbandig we vroeger waren. Toch zei ze volmondig “JA!”.

Nadat we een relatie kregen zijn we pas echt gaan daten. Onze eerste relatie-date was op een zomerse dag een hapje eten op het terras, de perfecte setting. Sindsdien hebben we vaker relatie-dates. Waarom? Het is fijn om samen te zijn en bovenal samen te genieten. Een date geldt niet alleen voor mensen die nog geen relatie hebben, maar ook voor mensen die wel een relatie hebben.

Andere leuke berichten

3.820 Reacties