Relatie

7 vragen die ons regelmatig gesteld worden

De mens is nieuwsgierig aangelegd. Dit blijkt maar al te vaak als mensen erachter komen dat je een lesbische relatie hebt. Ze vragen je vaak het hemd van het lijf. Onderstaand de vragen die het meest aan ons gesteld worden. Op deze manier introduceren wij onszelf graag en laten we merken wat we van dit vragenvuur vinden.

 1. Wie is het mannetje in jullie relatie?
  Francoise: Ik heb geen moeite met deze vraag. Mijn antwoord is dan ook heel duidelijk: Jessica profileert zich als het mannetje en ik het vrouwtje. Dit zie je ook terug in ons uiterlijk. Daarnaast vullen we elkaar goed aan in de dagelijkse taken, eigenlijk net zoals een heterostel.
  Jessica: De meeste lesbisch ervaren deze vraag als vervelend, deze wordt ten slotte ook niet aan een hetero gesteld. Persoonlijk heb ik weinig moeite met deze vraag. Ondanks dat wij in een lesbische relatie zitten, hebben wij een duidelijke rolverdeling. Kan dit onder ‘mannetje’ en/of ‘vrouwtje’ geplaatst worden? Dat klinkt wat kortzichtig, maar onze maatschappij heeft de houvast aan rolverdelingen nou eenmaal nodig. Als ik mezelf dan toch in een hokje moet plaatsen, dan zit ik liever in het ‘mannetjes-hokje’ dan in het hok van de vrouwen.
 2. Wie van jullie wilt zwanger worden?
  Francoise: IK! Mijn kinderwens is groter dan groot, het lijkt me zo mooi om een kleine te voelen groeien in je buik. Eerlijk gezegd heb ik sinds een jaar of vier echt rammelende eierstokken. Daarvoor was mijn kinderwens niet zo groot, ik denk dat het komt omdat ik met Jess echt het gezinsgevoel heb en dit samen met haar wil doen. Wij hebben het goed samen en een kindje zou ons leven compleet maken.
  Jessica: Ook mijn kinderwens is groot, alleen anders dan de meeste vrouwen. Ik zou onwijs trots zijn als ik moeder kan zijn van een kleine die Fran gedragen heeft. Hierdoor heb ik geen behoefte om zelf zwanger te zijn. Ik heb liever een kleine van haar, dan van mezelf.
 3. Hoe gaan jullie de kinderwens vervullen?
  Francoise:
  Je hebt natuurlijk verschillende opties. Wij hebben het er vaak genoeg over gehad samen. Als mensen hoorde over onze kinderwens, vroegen ze direct hoe dat in zijn werk gaat. Sommige mensen hadden zelf “grandioze” ideeën, zoals: een one-night-stand met een willekeurige man uit de kroeg. Tsja, dat is natuurlijk geen optie. Mensen begrijpen soms niet dat onze relatie net zo puur is als die van andere, wij gaan elkaar niet delen. Gelukkig krijgen wij beide vaker leuke, positieve en oprechte vragen. Inmiddels hebben wij voor ons een goede beslissing genomen en zullen wij jullie uiteraard meer vertellen in onze blog(s).
  Jessica: Poeh, omdat ik zelf een lange tijd in een tweestrijd heb gezeten, ben ik niet altijd even oprecht geweest in mijn antwoorden als deze vraag mij gesteld werd. Ik probeerde het vaak weg te wuiven. Inmiddels bewandelen we een pad, waar ik open over kan en wil zijn. Er zijn voldoende voorzieningen in Nederland om een kinderwens in onze situatie in vervulling te laten gaan, het ontbreekt naar mijn mening alleen nog aan goed advies hieromtrent. Kortom, ik praat graag over de stappen die wij tot nu toe hebben gezet!
 4. Hoe hebben jullie dan seks?
  Francoise:
  Ook al ben ik erg open en kan je mij alles vragen, vind ik deze vraag wel erg privé. Ik snap dat mensen nieuwsgierig zijn maar ik vraag dit ook niet aan een heterostel. Mijn antwoord is dan ook: gewoon net als jullie alleen dan zonder piemel.
  Jessica:
  Deze vraag gaat mij een brug te ver. Wat Fran en ik in de slaap kamer doen, gaat alleen ons aan. Mijn antwoord is dan ook altijd: “Niet anders dan jij!”.
 5. Je ziet er helemaal niet lesbisch uit?
  Francoise:
  Ik krijg deze vraag heel vaak, en dan wil ik echt zeggen: hoe ziet een lesbie eruit dan? Ik denk dat mensen toch een bepaald (stereo)type voor zich zien. Mijn mening is dat je er uit moet zien waar jij je prettig bij voelt. Ik voel mij prettig bij een vrouwelijk uiterlijk dat is wie ik ben, maar heb ook dagen dat ik make-up loos en in mijn joggingspak een boodschapje doe. Je weet nooit hoe iemand zich voelt, mijn gevoelens hebben niks met mijn uiterlijk te maken.
  Jessica: Deze vraag krijg ik eigenlijk nooit. Fran heeft hier vaker mee te maken. Als ze dit over Fran zeggen, vraag ik altijd: “Hoe zit een lesbie eruit dan?”.
 6. Heb je ooit een échte relatie gehad met een man?
  Francoise:
  Ja, vroeger zei ik weleens dat ik op personen val. Als ik een klik heb met iemand (man of vrouw) en het voelt goed dan is dat zo. Sinds mijn eerste date met een vrouw heb ik mij opengesteld voor vrouwen en werd ik verliefd op Jess.
  Jessica: Voor velen mensen is dit een controlevraag. Je kunt ten slotte niet weten of je lesbisch bent als je nooit een man hebt gehad, althans dat is hun beredenering. Er is geen goed of fout bij deze vraag er is enkel een ervaring en een gevoel. Ik heb meerdere relaties met mannen gehad, maar ik had deze niet nodig om erachter te komen of ik lesbisch was.
 7. Sinds wanneer weet je dat je lesbisch bent?
  Francoise:
  Ik heb altijd wel een zwak voor vrouwen gehad maar nooit een relatie gehad tot ik stapelgek werd op Jess, sindsdien ben ik officieel uit de kast.
  Jessica: Naar mijn mening een terechte vraag. Het getuigd dat de persoon die deze vraag stelt oprecht geïnteresseerd is. Ik werd bewust van mijn lesbische gevoelens vanaf mijn 16e, achteraf had ik deze gevoelens (onbewust) al veel eerder.

 

Andere leuke berichten

Geen reacties

  Geef een reactie