Relatie

Onze 7 lesbische clichés

Er wordt bij een lesbische relatie altijd over veel clichés gesproken. Eigenlijk wordt de aanname genomen dat alle lesbisch bepaalde eigenschappen hebben of stappen zetten. Ondanks dat dit natuurlijk niet altijd waar is, betrappen wij onszelf er regelmatig op dat we af en toe best cliché kunnen zijn.

 1. Verliefd op ‘een’ vriendin
  Voordat wij een relatie met elkaar kregen hebben we 6 jaar lang een vriendschap gehad. Fran had tijdens die vriendschap een relatie met een jongen, vroeg mij om advies over jongens en af en toe hadden we onze nachtelijke pleziertjes. Voor haar niks bijzonders, maar voor mij? Ik was verliefd. Ook als we elkaar een tijd niet hadden gezien en we liepen elkaar weer tegen het lijf, sloeg mijn hoofd telkens weer op hol. Ik heb dat nooit uitgesproken naar haar, zij was heel duidelijk dat ze nooit een relatie met een vrouw zou willen. Wat doe je dan? Genieten van de vriendschap en hopen dat je gevoelens weggaan of dat er een wonder gebeurt. In ons geval is er een wonder gebeurt, halleluja!
 2. Samenwonen binnen een maand
  Wat doe je als je tot over je oren verliefd bent op elkaar? Je wilt dag en nacht bij elkaar zijn! Ik woonde ongeveer twee jaar op mezelf, Fran woonde nog bij haar ouders. Binnen een week lag de halve kledingkast van Fran al tussen mijn kleding. Je begrijpt het al, we gingen letterlijk binnen een maand samenwonen. Heb ik daar ooit spijt van gehad? Nee, het was het beste wat mij is overkomen. Eerst een relatie met je droomvrouw en dan ook nog samenwonen? Dit moet een sprookje zijn!
 3. Schoenen delen
  Fran en ik hebben dezelfde schoenmaat en dat is top! Ondanks dat we een hele verschillende kledingsmaak hebben, zitten we wel vaak op één lijn qua sneakers. Dat betekent dat je verschillende sneakers aan kunt schaffen en ze allemaal aan kan trekken. Gelukkig hebben we beide ook geen zweetvoeten, anders zit je in elkaars zweet te soppen. Het bevalt ons dus prima!
 4. Dezelfde kledingstukken
  Oudere mensen hebben vaak dezelfde Gaastra jas of fleece trui aan, maar ook gay-koppels kunnen er wat van. Toen wij net een relatie kregen en lesbische stellen met dezelfde shirts zagen lopen, hebben we elkaar beloofd nooit hetzelfde aan te trekken. Eindstand? We hebben best wel veel dezelfde kledingstukken. Bij ons is het niet het geval dat we die kledingstukken tegelijkertijd kopen, dit gebeurt geleidelijk. Maar als ik nu bijvoorbeeld voor de kapstok sta, hebben we beide 3 jassen die toch verdacht veel op elkaar lijken. Qua overige kledingstukken zal dat niet heel snel gebeuren. We shoppen beide op andere afdelingen, fieuw!
 5. Typisch rolverdeling
  Hoor je het andere mensen al vragen? Wie is het mannetje in jullie relatie? Tsja, ondanks dat veel lesbisch deze vraag verafschuwen, maken wij ons behoorlijk schuldig aan deze rolverdeling. Niet alleen als je kijkt naar ons uiterlijk, maar ook als je kijkt naar de taakverdeling in het huishouden. Ik zet bijvoorbeeld de vuilnis buiten, Fran die kookt elke avond. Ik laat vaak de hond uit, Fran hangt de was op. We hebben deze taakverdeling niet bewust gekozen, maar in de loop van onze relatie is het ontstaan. We doen waar we ons goed bij voelen en dat sluit tot nu toe goed op elkaar aan.
 6. Vrouwen die ruzie maken
  Mensen zeggen vaak tegen mij: twee vrouwen in een relatie? Dat gaat er bij jullie vast heftig aan toe! Stiekem klopt dat ook wel een beetje. In het begin van onze relatie hebben we regelmatig slaande ruzies gehad, die zouden voor velen het einde van de relatie betekenen. Aan de andere kant is dat ook te verklaren. Je kent elkaar nog niet door en door, waardoor je af en toe niet weet hoe je op elkaar moet reageren. Ik ben bijvoorbeeld iemand die heel veel waarde aan woorden hecht, terwijl Fran meer iemand is die daden wilt zien. In eerste instantie reageer je op basis van je eigen gevoel, die ander voelt zich dan niet begrepen. Na 4 jaar kennen we elkaar door en door. We weten precies wat we wel kunnen zeggen en wat niet. Dat betekent overigens niet dat de ruzies er makkelijker op zijn geworden. We hebben dan misschien minder ruzie dan in het begin, maar als we ruzie hebben? Berg je maar, want dan zijn we inderdaad twee vrouwen!
 7. Gezinsuitbreiding! Een hondje.
  Dat is onze eerste vorm van een gezinsuitbreiding, een hondje. Voor lesbisch is dit een eenvoudige manier van gezinsuitbreiding. Zoals jullie weten hebben wij een grote kinderwens en zijn we daar inmiddels 2 jaar mee bezig. Een puppekind was voor ons de bevestiging dat we dit echt samen allemaal aan konden. Als we op een lijn liggen met de opvoeding van de hond, dan komt het ook wel goed met onze kinderwens. Het is de beste stap die we gezet hebben!

Andere leuke berichten

5.344 Reacties