Persoonlijk

10 jaar geleden

Als meisje van 16 jaar oud was ik gek op stappen. Uiteraard was ik (bijna) elk weekend in de discotheek te vinden. Ik was samen met vriendinnen aan het dansen, toen een nieuw gezicht mijn aandacht trok. Ik stelde me voor en zij stelde zich voor als Jessica. Mijn eerste indruk was gelijk: wat een leuke spontane meid. Ze had iets mysterieus en ik wilde meer van haar weten.

Een paar weken na die beruchte avond, werd ik uitgenodigd door een goede vriendin om wat bij haar thuis te gaan drinken. Bij aankomst zag ik dat ze Jessica ook had uitgenodigd. Daar zat ze dan: stoer, zelfverzekerd en mysterieus. We hadden een gezellige avond met veel drank. Waardoor die vriendin ineens zegt: “Ik weet iets leuks! Zoenen jullie eens met elkaar?” Aangeschoten en lacherig keken we elkaar aan en we zoende elkaar. Het voelde totaal niet vreemd of raar ook al kende we elkaar eigenlijk niet.

Die avond eindigde gezellig en mijn vriend haalde mij op. Hij was boos en ‘not amused’ over wat er gebeurd was. Ik vond dat hij zich niet zo moest aanstellen. Het was gewoon een zoen, het betekende niets. Dat heb ik altijd al gevonden trouwens. Zoenen met meisjes was gewoon leuk, niets ernstigs en niets om je zorgen over maken. Ik heb meisjes altijd spannend en interessant gevonden. Tijdens het stappen met een drankje vond ik het extra leuk om dat gevoel te uiten. Mijn vriendinnen deden altijd leuk mee en we zoende regelmatig ‘voor de grap’.

Inmiddels denk ik daar anders over. Als je jong bent heb je een andere kijk op bepaalde dingen. Enkele weken na die avond stuurde Jessica een ping – ook ik had een BlackBerry – of ik zin had om langs te komen. Ik ging daar meteen op in. Ik had zin om haar weer te zien. Eenmaal bij haar thuis geïnstalleerd op haar bed, keken we een film. We praatte niet veel het was gewoon gezellig en het voelde alsof ik haar al veel langer kende. Hoe langer mijn relatie met mijn vriend duurde, hoe minder ik haar zag. Dat was ook niet erg, we hadden geen gedwongen vriendschap. Het was goed zo.

Na een jaar een relatie met mijn vriend te hebben gehad, ging het over tussen ons. Ik pakte het stappen direct weer op en ging naar Men@Work. Ik vermaakte me prima en deed wat ik het liefste deed: dansen. Ineens zag ik een bekend persoon. Ze had nu heel kort haar en een stoere, blonde, witte kuif. Wauw wat zag ze er anders uit! Weer wekte ze mijn interesse en ik kreeg behoefte om met haar te dansen. Ik vertelde haar als eerste dat mijn relatie over was. Er verscheen een kleine grijns op haar gezicht. Ik wist dat ze uit de kast was gekomen en ik was zo blij voor haar, eindelijk kon ze zichzelf zijn.

De avond was zeer geslaagd. We hebben uren lang gedanst samen en dat gevoel was weer terug. Het was fijn haar weer in mijn leven te hebben, ook al was het oppervlakkig het was altijd heel gezellig. Ik zag haar nooit als iemand om een relatie mee te hebben. Dat heb ik ook meerdere keren tegen vriendinnen gezegd: “Experimenteren met vrouwen vind ik prima maar een relatie, zeker niet!” Ik was echt gek op jongens en had af en toe een zijstap naar een vrouw.

Jammer genoeg miste ik mijn vriend en na 2 weken kwamen we weer bij elkaar. Jessica kreeg ook een relatie en het contact verwaterde. Ondanks dat ze altijd in mijn achterhoofd zat, had ik daar vrede mee. Na 3,5 jaar met mijn eerste vriend samen te zijn geweest gingen we definitief uit elkaar. Ik was 19 jaar en erg verdrietig, dus ik verdrong mijn verdriet door elk weekend te gaan stappen. Daar kwam ik Jessica weer tegen en ook haar relatie was over. Ons riedeltje begon weer van vooraf aan. We dronken, danste en hadden het erg gezellig.

Op een avond waren we bij mij thuis, ik woonde toen op kamers bij een vriendin. Zij was die avond weg, we hadden het huis dus voor onszelf en het beloofde een leuke avond te worden. We dronken wat, de muziek stond aan en ik voelde me erg aangetrokken tot haar. Ik trok mijn stoute schoenen aan, klom bij haar op schoot en zoende haar vol passie. Ook in de club danste we samen alsof er niemand anders om ons heen stond. We waren allebei flink aangeschoten en hadden geen idee hoe we thuis zijn gekomen die avond. Ik had zin om na het intensieve dansen te douchen, toen ik klaar was kropen we samen in bed. Van het een kwam het ander.

Ondertussen had ik verschillende dates met jongens, terwijl ik van iedereen hoorde dat ze konden zien en merken dat Jessica gek op me was. Ik wuifde dat weg en zei dat we het gewoon leuk met elkaar hadden. No strings attached. Daarbij, ik een relatie met een vrouw? Nee, nee, nee en nog eens nee. Zomers gingen we naar festivals en feesten en hadden een leuke tijd samen. Totdat Jessica een vriendin kreeg, precies op het moment dat mijn gevoelens een andere betekenis kregen.

Ik kreeg geen contact meer met haar en op mijn berichten werd niet meer gereageerd. Ook op Facebook had ze me verwijderd. Wat had ik verkeerd gedaan? Dagen werden weken en weken werden maanden. Ik ging verder met feesten zonder haar. Tijdens het stappen ontmoette ik een ander meisje. Bij haar kreeg ik voor het eerst (lesbische) gevoelens. Ik was niet verliefd, maar de ervaring heeft mijn ogen geopend. Ik durfde me meer open te stellen voor een relatie met een vrouw.

Op een avond ging ik stappen met diezelfde vriendin. Het was een gezellige avond tot ik ruzie met haar kreeg. Ze vond het leuk om mij te provoceren. Uiteindelijk zijn we naar buiten gestuurd waar een andere vriendin mij kwam kalmeren. Terwijl ik gekalmeerd werd dwaalde mijn blik af, ik zag een bekend iemand lopen in de verte. Iemand die ik 1,5 jaar niet meer had gesproken of gezien. Voordat ik het wist schreeuwde ik haar naam: “Jessica!” Ik rende op haar af en vloog der in haar armen. Het voelde zo goed haar weer te zien. Duidelijk verbaasd keek ze me aan: “Hey! Hoe gaat het met jou?” vroeg ze. Het enige wat ik uit me mond kon krijgen was: “Goed, ik heb een vriendin hé!” Serieus? Was dat mijn idee van een openingszin? We zijn gaan zitten op een bankje en hebben een uur gepraat. Ondanks dat we elkaar een lange tijd niet hadden gezien of gesproken, voelde het direct weer vertrouwd.

2 weken later ging ik met vrienden naar het Bevrijdingsfestival. We waren onderweg naar een de plek waar we elk jaar zitten. Terwijl we naar die plek toe liepen, hoorde ik een bekende stem mijn naam roepen. Ik keek naar boven en daar stond ze. Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht. We hebben niet echt kunnen praten zij was met haar vrienden en ik met die van mij. Een paar dagen later kreeg ik een bericht van haar hoe het met me ging en of ik zin had om wat te drinken. Ofcourse! Na een aantal dates gehad te hebben, ging allemaal vanzelf. Dit keer was mijn gevoel alleen veranderd Dit was geen “friends with benefits” meer, het was meer dan dat. We hadden een klik die ik toentertijd niet had gevoeld. Ik vond haar leuk en ik was verliefd op haar. We gingen stappen als vanouds, alleen dit keer hadden we alleen maar oog voor elkaar.

Andere leuke berichten

3.949 Reacties